Голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив парламентському Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки з’ясувати обставини підриву лінії електропередач на Херсонщині. Про це він повідомив під час учорашнього брифінгу.

 

«Мав розмову з народним депутатом Мустафою Джемілєвим. Ми обговорили стан справ у регіоні. Вже є заяви про те, що електропостачання в Крим буде відновлено», — сказав глава парламенту.


Стосовно подій у Кривому Розі, то Володимир Гройсман запропонував депутатам створити робочу групу, аби визначитися, як Верховна Рада може вплинути на ситуацію.
Крім того, глава парламенту повідомив, що є висновок із зауваженнями Конституційного Суду стосовно змін до Основного Закону, які врегульовують питання депутатської і суддівської недоторканності. «Декілька тижнів тому надіслав листа до профільного комітету для отримання пропозицій щодо процедури розгляду відповідного законопроекту. Вважаю, що питання необмеженої недоторканності потрібно врегулювати», — зазначив Володимир Гройсман. За його словами, за кримінальні злочини треба карати дуже суворо, і на них недоторканність не може поширюватися взагалі.


Глава парламенту зазначив: нині законодавчий орган працює над Кодексом депутатської етики. «В рамках спільної місії Верховної Ради і Європарламенту ми визначимо пропозиції для депутатів щодо процедур і нового регламенту і, в тому числі, питань врегулювання взаємовідносин, а також кодексу поведінки. Не пізніш як у січні, ми внесемо комплексні пропозиції з цього приводу», — зауважив він.


Крім того, повідомив Володимир Гройсман, по жодному закону з пакета безвізового режиму на сьогодні не має жодних зауважень від Венеційської комісії, тому їх буде підписано і оприлюднено. Голова Верховної Ради заявив, що Україні потрібен новий Податковий кодекс. Це абсолютно очевидно для всіх. Нинішня податкова система, на його думку, недосконала, корупційна і не може впливати позитивно на розвиток економіки. Тому потрібно знайти спільне бачення парламенту і уряду на формування нової податкової політики в Україні. Зокрема, мають бути прийняті рішення, які дадуть змогу виконати всі внутрішні та міжнародні зобов’язання, а найголовніше, щоб розпочалося зростання економіки. «Ми приречені знайти правильне рішення. Від цієї системи залежатимуть параметри бюджету», — наголосив Володимир Гройсман і додав, що треба системно попрацювати над головним фінансовим документом країни та прийняти його таким, який має відображати реальний стан справ у країні і забезпечувати стабільне економічне зростання в 2016 році.