Останню добу на Донецькому напрямку терористи лупили із зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у напрямку Красногорівки, Пісків, Троїцького, Авдіївки та Мар’їнки. На Артемівському, зі стрілецької зброї — по Майорську та Зайцевому. На Маріупольському — в районі Богданівки та Широкиного. Таку інформацію учора повідомили в прес-центрі АТО.


«Бойовики не збираються дотримуватися перемир’я. Вдень вони, не приховуючи своїх намірів, переміщують техніку та зброю на позиції, укріплюють вогневі точки, а вночі починають вести прицільні обстріли. Наші військові, як правило, спостерігають за їхніми діями і не відкривають вогонь у відповідь, щоб не давати ворогу шансів звинуватити Україну у невиконанні Мінських домовленостей. І лише при наближенні ворога — відкриваємо прицільний вогонь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями», — йдеться в офіційному повідомленні центру.


За даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, у Київському, Кіровському і Петровському районах Донецька йде зосередження бойовиками матеріально-технічних ресурсів та боєприпасів — на добу прибуває в цілому до 30 вантажних автомобілів.


«Терористи активно посилюють свої позиції на ділянці від Докучаєвська до Оленівки і далі до Олександрівки. У першій лінії на замаскованих позиціях зафіксована легка бронетехніка (в районі Рясного і Мар’янівки — не менше 3-х опорних пунктів, до 20 ББМ — в основному МТЛБ і БМП-2). Також в даному районі зафіксовані мінометні позиції (120-мм міномети) і 2 замаскованих танка», — зазначив він.


Головне управління розвідки Міноборони України (ГУР) щодо обстановки в зоні АТО повідомляє, що керівник так званої «ДНР» Захарченко особисто віддав наказ своїм підрозділам на застосування будь-яких видів зброї по позиціях ЗСУ. При цьому бойовики зацікавлені в підвищенні інтенсивності обстрілів сил АТО для збільшення обсягів виплат за участь у бойових діях з боку російського окупаційного командування.