Краматорськ відвідала Надзвичайний і Повноважний посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер. Під час зустрічі з керівництвом Донецької області обговорювалися питання децентралізації влади й виборів на тимчасово окупованих територіях.


Економічний потенціал Донеччини дуже високий, підтвердив під час зустрічі керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, але для його розвитку необхідно зруйнувати монополію донецької олігархії. Для досягнення цієї мети керівництво області закликає не тільки створювати й розвивати тут малий і середній бізнес, але також запрошує на визволені території Донбасу іноземних інвесторів.


Ще одне завдання, на думку Жебрівського, полягає в тому, щоб змінити ментальність людей, які проживають на Донбасі. «Для нас дуже важливо, — підкреслив глава обладміністрації, — щоб люди, які приїжджають із тимчасово окупованої території, відчули й зрозуміли, що тут значно краще, ніж у Росії або в так званих «республіках». Тому процес децентралізації і створення умов для розвитку малого й середнього бізнесу — одне з ключових завдань. І якщо Донеччина не хоче йти в Європу, то Європа прийде до неї. І, можливо, тоді виникне розуміння, де нормальне життя».


Герміне Поппеллер зазначила, що саме така позиція може справді змінити Донеччину на краще.


Донецька область.