59% опитаних Київським міжнародним інститутом соціології вважають необхідною реформу місцевого самоврядування і децентралізацію. Про це свідчать результати опитування, повідомляють «Українські новини».


Так, 20,6% вважають, що проведення реформи місцевого самоврядування і децентралізація безумовно потрібні, 38,1% — скоріше потрібні, 11,6% — швидше за все, не потрібні, 4,7% — точно не потрібні.


25% опитаних не змогли відповісти.


32,5% респондентів очікують від реформи зменшення корупції, 15,5% — поліпшення рівня послуг, 19% — прискорення вирішення конфлікту на сході країни, 10,3% — поліпшення добробуту громад, 6,8% — розвитку України в цілому, 6,5% — збільшення можливості впливати на рішення влади, 2,1% — підвищення професійності та ефективності влади, 1,1% — інший варіант.


6,2% респондентів не змогли відповісти.


Опитування проводилося за підтримки Ради Європи та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з 23 вересня по 6 жовтня.


Задіяно 2039 повнолітніх респондентів у 110 населених пунктів всіх областей, крім анексованого Росією Криму і підконтрольних терористам територій Донецької та Луганської областей.


Статистична похибка вибірки — 3,3%.


Як відомо, у четвер Верховна Рада розглядала закони, спрямовані на децентралізацію влади в Україні.