Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд.   5-й тур. 26 листопада.


Група G. «Русенборг» (Норвегія, Тронгейм) — «Сент-Етьєн» (Франція). 1:1.


«Лаціо» (Італія, Рим) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 3:1. Голи: Кандрева, 4, Бруну Гама, 65, Пароло, 68, Джорджевич, 90+3.


«Лаціо»: Беріша, Джентілетті, Раду, Конко, Маурісіо, Пароло, Катальді, Кандрева, Клозе (Мілінкович-Савич, 67), Матрі (Джорджевич, 70), Кішна (Лулич, 80). Тренер — Стефано Піолі.


«Дніпро»: Бойко, Федецький (Шахов, 74), Дуглас, Гуйє, Лео Матос, Чигринський, Матеус (Піко, 42), Безус (Зозуля, 57), Даніло, Бруну Гама, Селезньов. Тренер — Мирон Маркевич.


Рефері — Гедімінас Мажейка (Литва).


Рим. «Стадіо Олімпіко». 3 650 глядачів. 8 градусів.


Дніпропетровці, котрі в минулому розіграші порадували своїх прихильників виходом до фіналу Ліги Європи, тепер явно розчарували. Вони так і не знайшли себе в поточному розіграші.
Щоб продовжити боротьбу за вихід до плей-оф, «Дніпро» влаштовувала тільки перемога над «Лаціо», якому для проходження до 1/16 вистачило б і нічийного результату. На жаль, дива не сталося. На майже порожньому гігантському стадіоні в столиці Італії «Дніпро» програв і не виступатиме у наступному етапі.
А суперник нашого клубу завдання перевиконав.
— Мої підопічні грали добре, — сказав після зустрічі тренер римлян Стефано Піолі. — Ми щасливі, що вдалося перемогти, але нам треба повернути успішні результати і в чемпіонаті. Це ще не новий «Лаціо», але сьогодні ми були командою, атакували і захищалися всі разом. То правильний шлях.
Наша мета — досягати результату і показувати ефективну гру. Зізнаюся, що останнім часом команда була не в найкращому моральному стані. Тепер, сподіваюся, багато що зміниться...
Зрозуміло, що зовсім іншим був настрій у Мирона Маркевича:
— Не можна так робити, як вчинив Матеус, коли нам забили перший м’яч. Йому, либонь, уже варто переходити на суддівство. Зупинився, вирішив, що був штрафний, і ми отримали гол. Коли команда пропускає на перших хвилинах, то це не зовсім правильно, тим паче після такого випадку.
Тільки-но зрівняли рахунок, як знову пропустили. Трохи краще грали, ніж із «Сент-Етьєном», але цього не вистачило для позитивного результату. «Лаціо» реалізував момент, відійшов назад і забити йому було не просто. Але ми це зробили. Після влучення Бруну Гама очі загорілися, але, на жаль, продовжували припускатися помилок. Хотіли заграти добре, але не вийшло.
Відверто скажу, що те поповнення, котре прийшло до нас, не йде у жодне порівняння з тими виконавцями, які пішли. Минулого сезону була команда. Якщо взимку ми не попрацюємо на трансферному ринку, то так воно й продовжуватиметься. Треба серйозних гравців залучати...
«Дніпрові» залишилася формальність: він має зіграти ще один матч 10 грудня вдома з «Русенборгом».