Бокс. Дюссельдорф (Німеччина), «Арена ESPRІT». Володимир Кличко (63-4, 53 КО) сенсаційно програв одностайним рішенням суддів Тайсону Ф’юрі (25-0, 18 КО) і поступився йому титулами WBA, WBO, ІBF і ІBO у суперважкій вазі. Востаннє Володимир залишав ринг переможеним 11 років тому.


З самого початку бою Кличко викидав украй мало ударів і діяв занадто обережно. Ф’юрі також не надто форсував події, проте був активніший в атаці і відзначався більшою кількістю влучень. До п’ятого раунду через зіткненнями головами під лівим оком Кличка утворилося невелике розсічення. В одинадцятому раунді рефері Тоні Вікс оштрафував Ф’юрі за удар суперника по потилиці. За підсумками бою судді одностайно віддали перемогу британцеві: 115—112, 115—112 і 116—111.


Хоча, як стверджують фахівці, за такого перебігу поєдинку зазвичай перевагу віддають чемпіону. А цього разу «вовки» вирішили інакше.
Нагадаємо, що в одному з інтерв’ю перед боєм Ф’юрі заявляв, що в контракті на цей поєдинок значиться реванш, який також має відбутися в Німеччині і за який уже він отримає більший гонорар.


***


Тайсон Ф’юрі:


— Хочу вибачитися перед своїм співвітчизником Ленноксом Льюїсом за все те, що я наговорив на його адресу. Леннокс, ти великий чемпіон. І Володимир Кличко теж великий чемпіон. А все, що я казав до бою, — це тільки для розкручування. Це було весело...


***


Володимир Кличко:


— Я добре підготувався. Тайсон був дуже швидким і енергійним. Не міг подумати, що він може зробити це. Відчував, що мені вистачало швидкості, але не знайшов правильну дистанцію.
Я не так багато працював, знав, що був позаду, але не мав правильного рецепта. Не міг підібрати ключ до суперника. Наприкінці поєдинку я зрозумів, що для перемоги мені потрібний нокаут, але... Є матч-реванш. Ще зарано говорити про завершення кар’єри.


***


Віталій Кличко:


— Ф’юрі був трохи кращий. Ми повинні проаналізувати його. Володимир повернеться набагато сильнішим.
Володимир чекав занадто довго. Ми повинні бути активними, більше ризикувати. Тайсон просто хороший боксер. Він має неортодоксальний стиль, а Володя, на жаль, не виконав домашню роботу як слід.
Але трагедії не сталося. Спорт — як і життя — перемоги й поразки. І все залежить від того, наскільки ти здатний підніматися й рухатися вперед. Володимир здатний на таке!