Оновлений антитерористичний центр презентували на Львівщині. Начальник Управління СБУ в області Віктор Андрейчук зазначив, що тепер кожен важливий об’єкт у місті та області, де може виникнути терористична загроза, паспортизований. Зокрема, йдеться про вокзали, летовища, лікарні тощо. Працівники центру мають змогу бачити на моніторах усі поверхові плани споруд та найбільш вразливі місця. Після виявлення місця загрози координаційна група зможе планувати антитерористичну операцію та швидко її здійснити.

 

Також працівники центру завдяки встановленим камерам спостереження відстежують ситуацію на вулицях міста. Сучасне обладнання дає змогу бачити навіть номерні знаки автомобіля.


Голова Львівської ОДА Олег Синютка підкреслив, що центр є надзвичайно важливим для безпеки мешканців області. А міський голова Андрій Садовий зазначив, що в обласному центрі встановлюють камери відеоспостереження: «До кінця року їх буде 70, а наступного плануємо встановити ще 200 камер».


Для оснащення центру з бюджету виділили понад мільйон гривень, йдеться у повідомленні прес-служби Львівської облдержадміністрації.

 

Львів.