Від п’ятниці «Запоріжжяобленерго» почало вимкнення промислових споживачів за борги. Першим під санкції потрапив Завод напівпровідників, потім — Запорізький титаномагнієвий комбінат і ПАТ «Запоріжсталь».
Останньому підприємству подачу електроенергії лише обмежили, але пообіцяли, що вже поточного тижня енергопостачання може бути припинене повністю. Причина — у заборгованості перед «Запоріжжяобленерго» на суму в 160 мільйонів гривень.
До речі, лише минулої суботи «Голос України» повідомляв, що металургійний комбінат, який за 10 місяців 2015 року сплатив до бюджетів усіх рівнів понад два мільярди гривень, сам потерпає від державних фінустанов. Так, за даними «Запоріжсталі», заборгованість з відшкодування ПДВ становить 882 млн. грн. «Особисто гарантую: комбінат того ж дня здійснить оплату заборгованості за електроенергію, як тільки держава поверне нам ПДВ, бо проблема по-іншому вирішитися не може. Ми вимагаємо від держави повернути зароблені кошти», — заявив з цього приводу гендиректор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма.

Запоріжжя.