Бойовики продовжують вести і прицільний, і провокаційний вогонь на всій лінії фронту. Останньої доби вони лупили по Старогнатівці, Пісках та Авдіївці. По Красногорівці близько опівночі стріляли з 82-міліметрових мінометів. На артемівському напрямку з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів ворог обстріляв Зайцеве, Луганське та Майорськ. А на маріупольському — Новотроїцьке. Таку інформацію вчора надали в прес-центрі АТО. Яка ситуація на передовій, розповіли «Голосу України» наші військові.


Боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски):


«Сепари обстрілюють нас із великокаліберних кулеметів, гранатометів, мінометів, зенітних установок. В основному луплять уночі, вранці, у зв’язку з тим, що ОБСЄ у нас буває лише вдень. Хочеться перемир’я, а бойовики іншої думки. Вони постійно імітують штурм. Так намагаються знайти у нас слабкі місця. Зранку ворожа ДРГ впритул підійшла до блокпосту. Відкрили шквальний вогонь, і вони відступили. Відразу полетіли у нас 120-міліметрові міни. Йде війна на виснаження, адже вони розуміють, що взяти нас їм не вдасться. На щастя, наші усі живі. Немає й поранених. Напишіть людям, що ми не відступимо, хлопці впевнені в перемозі».


Прес-офіцер сектору «А» Анатолій Прошин (луганський напрямок):


«З напрямку Красний Лиман бойовики обстріляли опорний пункт в районі Трьохізбенки. Вогонь найманці вели з автоматичного гранатомета. Втрат серед наших бійців немає. Вогонь у відповідь не відкривався».


Українська сторона поінформувала представників місії ОБСЄ про наявність артилерії бойовиків у районі Дебальцевого, інформує прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. «Представникам місії надана інформація про наявність у районах Стаханова, Алчевська, Донецька, Дебальцевого, Докучаєвська та Молодіжного танків, артилерійських систем противника калібром понад 100 мм (САУ) та 122-міліметрових РСЗВ «Град», — зазначено у повідомленні.


Також українські розвідники говорять про ймовірні ризики цієї зими — наступ у тих ділянках, де розташовані великі індустріальні об’єкти та електростанції. Найбільша військова операція минулої зими — захоплення бойовиками Дебальцевого заради залізничної розв’язки. Наступна ціль — енерговузли. Це можуть бути Курахове та Щастя.