Російське Міністерство освіти оголосило нові тренди на наступний навчальний рік. 
По-перше, школярі з обласних та районних центрів їздитимуть у приміські сільськогосподарські підприємства допомагати збирати врожай картоплі, червоного буряку, моркви та капусти. Повертаються «старі добрі радянські» часи (я теж школярем працював у близьких до Підгаєць колгоспах, та чомусь на мені вони не «доробилися» і тихенько вмерли разом із СРСР. І якщо в Росії теж женуть школярів на поля, значить, скоро на неї чекає такий самий кінець, як і на СРСР). Отже, діти привчатимуться до суспільно-корисної колективної (читай — общинної) праці і ще допомагатимуть імпортозаміщенню, бо українські та європейські овочі та фрукти Росія сама заборонила до себе ввозити. А ще навчаться люто ненавидіти «укропів» і Захід, адже вчителі неодмінно пояснять школярикам, через кого вони змушені холодної осені копирсатися в болоті. До речі, нині працю міських школярів у сільському господарстві масово використовує лише Північна Корея, країна, народ якої живе у стані перманентного голоду.
Із другого нововведення відверто сміються журналісти, навіть російські: для чого дітям Росії, країни, яка швидко котиться у прірву найглибшої за всю її історії кризи, такий аристократичний та ще й дорогий вид спорту, як гольф. Але я не сміюся, бо знаю: якщо в російських, як, до речі, і в українських, школах хтось вводить щось нове, значить, схема вже прорахована й отой «хтось» добре знає, скільки він на ній заробить.
А ось третє нововведення взагалі не має аналогів у світі. Нарешті офіційно в школі, на уроках, російських дітей вчитимуть правильно пити горілку. Очевидно, завжди п’яні батьки не можуть упоратися з цим завданням, тож тепер у російських школах вчитимуть не лише «чітать і умножать».
Так що пийте, діти, до того ж геть не молоко і не десь у підворітті, подалі від очей дорослих, а просто на уроці під керівництвом досвідченого «вчителя»...