ІBF змушує Ф’юрі битися з українцем Глазковим

Міжнародна боксерська федерація (ІBF) санкціонувала переговори чемпіона світу з версій ІBF, WBA, WBO і ІBO в суперважкій вазі британця Тайсона Ф’юрі з обов’язковим претендентом на його титул — українцем В’ячеславом Глазковим.
Про це повідомляє сайт відомого боксерського інсайдера Кріса Маннікса. Згідно з постановою ІBF, у команд Ф’юрі і Глазкова є 30 днів, щоб домовитися між собою, інакше буде призначено промоутерські торги за право проведення цього поєдинку.
Кілька слів про нашого співвітчизника. В’ячеславові Глазкову 31 рік. Народився в Луганську. Зріст 190 см, праворукий, стиль ортодокс. Має чималі досягнення в любительському боксі: бронзовий призер Олімпіади в Пекіні (2008 рік), володар срібної медалі чемпіонату світу (Чикаго, США, 2007 рік). Глазков — кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня.
На професіональному ринзі українець почав виступати з 2 липня 2009 року і не знає поразок — 21 перемога (13 нокаутом) за однієї нічиєї. Тренується в США (Форт-Лодердейл) в американського фахівця Джона Девіда Джексона.
Раніше Микола Бакланов — промоутер В’ячеслава — казав: «Бою з Ф’юрі досягти навіть простіше, ніж поєдинку з Кличком, у якого вибудувана система, до нього важко дістатися. В’ячеслав продовжує рости і вдосконалюватися як боксер. У нього і з Кличком, і з Ф’юрі є шанси».
І от, як кажуть, мрії перетворюються на реальність.

«Ворскла» в гостях переграла «Дніпро»

Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 16-й тур. 30 листопада.
«Дніпро» — «Ворскла». 0:2. Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 4 071 глядач. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Турсунов, 43, Шиндер, 58.
Зустріч між клубами, котрі мають намір здобути путівку до Ліги Європи, була досить динамічною, відзначалася гострим протистоянням. Як і очікувалося, «Дніпро» грав першим номером, а гості запропонували пресинг і небезпечні контратаки.
Варто сказати, що господарі дуже старалися. Але, як з’ясувалося, полтавчани підготувалися особливо серйозно. А їхня тактика виявилася ефективнішою. Цього разу душею «Ворскли» був Антон Шиндер.
Зауважимо, що «Дніпро» у двох останніх турах втратив 5 очок: зіграв унічию в Одесі і от тепер поступився полтавчанам удома. Така серія невдач дніпропетровців дала змогу «Зорі» закріпитися на третій позиції в турнірній таблиці.

***

Цього року відбудеться ще один тур — перенесений 12-й.
3 грудня. 17:00. «Шахтар» — «Карпати» (трансляція на «Футбол-1»).
4 грудня. 19:00. «Металург» — «Динамо» (матч відбудеться в Києві, на стадіоні імені Валерія Лобановського; «2+2»).
5 грудня. 14:00. «Ворскла» — «Зоря» («Футбол-2»); 17:00. «Говерла» — «Олександрія» («Футбол-2»); 17:00. «Дніпро» — «Волинь» («2+2»).
6 грудня. 14:00. «Сталь» — «Олімпік» («Футбол-1»); 17:00. «Металіст» — «Чорноморець» («Футбол-1»).

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.