Про масштабну соціальну, техногенну та екологічну катастрофу, що назріває, заявив на прес-конференції голова Херсонської ОДА Андрій Путілов. Насамперед очільник регіону нагадав, що після підриву опор частина Чаплинського та Каланчацького районів області отримує електроенергію за тимчасовою схемою з інших підстанцій. Вони на таке навантаження просто не розраховані, і перше аварійне відключення вже сталося. Однак у холоди «ненадійна схема» (формулювання Андрія Путілова) взагалі може не витримати, і тоді тривала «темна» в оселях настане для тридцяти тисяч мешканців Херсонщини.
А на додачу населення може залишитися й без блакитного палива та води, оскільки без електрики не працюватимуть насоси й автоматика газорозподільних пунктів. Існує й загроза хімічної атаки. Начальник Головного управління ДСНС Херсонщини полковник Сергій Чорний на прес-конференції нагадав: у сховищах підприємства «Кримський Титан» зберігається 80 тонн аміаку, а на содовому заводі біля Армянська — 105 тонн хлору. Якщо через відсутність живлення система безпеки дасть збій, хмара отруйного газу може посунути на Херсонщину.
Тим часом відсутність електроенергії в Криму позначилася на асортименті магазинів у сусідніх з окупованим півостровом районах. Приїжджі з півострова активно вигрібають тут дешевші свічки, ліхтарики, дизельні та бензинові генератори.

Херсонська область.