Велика група працівників кондитерської фабрики ТДВ «ЖЛ», раніше відомої як ЗАТ «Житомирські ласощі», з плакатами стала на пішохідному переході, перекривши минулого понеділка рух автомобільним шляхом міжнародного значення Київ—Чоп. В обох напрямках утворилися довжелезні затори. На плакатах повторювалося слово «рейдери».

 

Представник ТДВ «ЖЛ» сказав, що причина акції у тому, що Тернопільський окружний адмінсуд ухвалив незаконні рішення, на підставі яких реєстраційні записи компанії були вилучені, що паралізувало її діяльність. Через деякий час правоохоронцям вдалося відтіснити людей з проїжджої частини.


Того ж дня в Житомирі провели мітинг акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі». Вони пояснили, що 5 років тому підприємство захопили рейдери. Акціонери ЗАТ мають оригінали свідоцтв, але їх «викинули на вулицю», не допускають на робочі місця. Хоча діяльність «Житомирських ласощів» юридично відновлено, але ті, хто свого часу захопив підприємство, не хочуть після рішення суду повернути його законним власникам.

Житомирська область.