Силові структури отримали наказ перешкодити прибуттю в Україну бізнесмена Дмитра Фірташа. На цьому наголосив під час прес-конференції народний депутат з фракції «Опозиційний блок» Вадим Рабінович. «Я знаю точно, що прийнято рішення будь-яким способом не допустити його прильоту сюди, — сказав обранець. 


В. Рабінович зауважив: «Якщо головний міліціонер виходить на трибуну і каже одній людині, що «ми тебе підозрюємо в злочині й не думай їхати», то він просто мусить піти. Або зізнатися, хто йому дав таке завдання», — сказав парламентарій. Прогнозуючи подальший розвиток подій, він припустив: у разі виконання такого неправомірного завдання, перед силовиками постануть питання, чому вони замість війни займаються іншою проблемою — «дискредитують одну людину і не дають їй можливості в’їхати». 


Народний депутат упевнений: можливе перешкоджання прибуттю Д. Фірташа пов’язане із запланованим на 2 грудня з’їздом Федерації роботодавців України, на якому представлятимуть аналіз стану економіки, а також програму виходу з кризи, яка розкритикує дії чинного уряду, що є вкрай небажаним для влади перед звітом Кабміну перед Верховною Радою.


P. S. У прес-службі СБУ повідомили, що коментар з цієї теми уповноважена давати начальник управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Олена Гітлянська. Однак на час, коли матеріал готувався до друку, телефон чиновниці не відповідав.


Також не вдалося отримати коментар у прес-службі МВС.