Футбол. Саме тепер розглядаються перспективи нового всеукраїнського турніру для юніорів. Як відомо, нині розігруються змагання серед клубів U-21 і U-19. А тепер має додатися ще й першість серед команд, створених з футболістів не старших 20 років (U-20).


Про це йдеться в листі, який нещодавно отримали клуби Прем’єр-ліги та Професіональної футбольної ліги України. Учасниками змагань можуть бути команди і професійних клубів Прем’єр-ліги та ПФЛ, і різних ДЮСШ.
Для зменшення витрат команд-учасниць буде розділено за територіальним принципом. Утім, фінансові умови розглядатиме виконком ФФУ за поданням проекту від ДЮФЛУ. Спочатку пропозиція про заснування ліги U-20 надійшла від віце-президента ДЮФЛУ Станіслава Кочубинського, який також курирує в ФФУ юнацький футбол.


Саме ДЮФЛУ спільно з УПЛ, ПФЛ і ФФУ збирається керувати процесом створення нового турніру. Почати чемпіонат U-20 хочуть уже з сезону 2016—2017. А поки що триває опитування клубів (до 1 квітня 2016 року) щодо їхнього бажання зіграти в новому змаганні.


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.