Канада почала впроваджувати видачу українцям багаторазових віз терміном на 10 років. Про це поінформував Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, повідомляє УНІАН. Слід мати на увазі, що 10 років вказано як максимальний строк. Насправді віза видаватиметься на термін дії закордонного паспорта громадянина.


Переговори щодо спрощення візового режиму між двома країнами тривають не перший рік. Україна скасувала візи для громадян Канади ще 2005-го, але тоді в Оттаві не стали робити зустрічних кроків стосовно пом’якшення візового режиму. Цю тему знову було порушено в червні під час візиту до Києва тодішнього глави уряду Стівена Гарпера. Її обговорювали і під час передвиборної кампанії в Канаді. Практично всі партії підтримали ідею скасувати короткотермінові візи для громадян України на користь довготермінових і багаторазових. А головне — це по-обіцяли зробити представники Ліберальної партії, яка, власне, й отримала переконливу перемогу на виборах.


До слова, спрощення візового режиму стало й однією з тем переговорів Президента України Петра Порошенка з новообраним Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час зустрічі в рамках кліматичної конференції в Парижі.