Новопризначений заступник Генерального прокурора України — керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на своїй першій прес-конференції пообіцяв уже найближчим часом розпочати кримінальні провадження щодо високопосадовців-корупціонерів. Країна фактично завмерла в очікуванні перших гучних кримінальних справ. Однак проти кого вони можуть бути — ще залишається загадкою.

Дати старт першим кримінальним провадженням Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура зможуть після того, як буде затверджено весь штат антикорупційної прокуратури. Загалом в ній, як розповів Н. Холодницький, 52 посади. Адміністративних 11 — керівник антикорупційної прокуратури, два заступники і вісім начальників відділів. Холодницький очікує, що вже найближчим часом буде призначено всіх працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Новопризначений антикорупційний прокурор пообіцяв, що в нього вистачить характеру чинити опір системі та можливому впливу з боку Генпрокурора. 
У вівторок під час представлення антикорупційного прокурора Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що Генеральна прокуратура вже може передати всі справи щодо корупції в Антикорупційне бюро. Але, підкреслив Президент, на цьому реформа не закінчується.

ДОСЛІВНО

Назар ХОЛОДНИЦЬКИЙ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури:
— Найбільшим злом є та корупція, яка призводить до ненадходження грошових коштів до бюджету, відповідно, до невиплат всіх загальнообов’язкових соціальних внесків та інших виплат, це тендери, податкова система. Ми будемо дивитися в комплексі й визначатися з першими провадженнями.

 

 

Президент України Петро Порошенко, Генеральний прокурор України Віктор Шокін та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький (справа наліво).

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).