У зоні АТО на сході нашої країни фактично за всіма напрямками гібридні війська продовжують вести провокаційний вогонь по українських позиціях. На лінії розмежування зберігаються ризики локальних бойових дій, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки МО України. Установлено місця зберігання озброєння й військової техніки, які підлягають виведенню згідно з Мінськими домовленостями: представникам Місії надано інформацію про наявність поблизу Луганська, Старомихайлівки, Донецька й Самійлового танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм (САУ) і 122 мм РСЗВ «Гради». Також відзначається, що супротивник здійснює низку заходів, спрямованих на підтримання угруповання російських окупаційних військ у повній бойовій готовності.


У вівторок активність бойовиків зросла на маріупольському напрямку. Наші бійці вогонь у відповідь не відкривали. Пізно ввечері того дня в районі Авдіївки відбувся бій з терористами. Супротивник здебільшого використовував стрілецьку зброю, гранатомети, великокаліберні кулемети...


«Росія не відвела війська й озброєння, НЗФ досі озброєні, Україна ще не контролює весь державний кордон. Кількість обстрілів у регіоні зросла, є ризик погіршення ситуації», — констатував Генсек НАТО Єнс Столтенберг, відкриваючи вчора засідання Комісії Україна—НАТО в Брюсселі. У зв’язку із цим Генсек Альянсу наголосив на важливості повного виконання Мінських угод.