Луцькі волонтери в рамках Всеукраїнської акції «Добро жменями» відправили на переробку 650 кілограмів пластикових кришок від пляшок, які підуть на виготовлення протезів для постраждалих в АТО бійців.


— Ще наприкінці вересня ми здали першу партію кришечок — 270 кілограмів, — розповіла координатор акції у Луцьку Юлія Седімянцева. За наступні два місяці зібрали втричі більше. Дякуємо всім школам, дитячим садочкам, коледжам, університетам — кожній дитині, кожному учневі та студентові, які повірили в нашу ідею рятувати життя, здаючи на переробку пластик.


Особливу подяку волонтери висловлюють підприємству ТМ «Руна» (м. Луцьк) за понад 80 кг пластикових відходів виробництва. Географія збирання кришечок на Волині вражає: долучилися жителі райцентрів Маневичі, Рожище, Ковель, Камінь-Каширський, шахтарського міста Нововолинськ, села Згорани...


Цього разу кришечки купив інший переробник — ТОВ «Екологіка Кіровоград», адже місцевому ТзОВ «Інвідвтор» (с. Зміїнець), який прийняв попередню партію, не вистачило виробничих потужностей для такого об’єму сировини.


Волонтери переконані: транспортувати кришечки з Волині в Кіровоград не дорого, адже за один такий рейс велика фура забирає вторинну сировину в багатьох містах України. Збирання кришечок на Волині триває. Незначна ніби за своїми масштабами справа об’єднала довкола благородної мети сотні небайдужих людей.


Волинська область.