В Івано-Франківську завершився чемпіонат України з шашок-64 серед спортсменів 1991—2004 років народження. Це останнє із чотирьох цьогорічних змагань, за результатами якого буде сформована збірна вітчизняна команда для участі в першостях світу та Європи.

80 шашкістів із 12 областей протягом тижня демонстрували навички у «класичній», «швидкій» та «блискавичній» грі. Учасників розподілили за віковими категоріями: «молодь», «кадети» та «юні надії».
Найбільше призових місць — дев’ятнадцять — у представників Вінничини: по дві золоті медалі у різних видах отримали Денис Шкатула та Надія Бойко, першими також стали Ірина Васильєва та Петро Ціхановський. Лише однією нагородою поступилася Дніпропетровська область (18 відзнак). Проте тамтешні вихованці мають найбільше «золота»: по три — Фелікс Шепель і Тетяна Зайцева, а також сестри Альона та Ольга Губарєви. З такими самими нагородами повернулися до Харкова Владислав Мазур і Ганна Скрипниченко. А дві, виграні Олександром Ковалем, залишаться на Прикарпатті.
Слід зазначити, що за результатами чотирьох чемпіонатів України (попередні відбувалися в Євпаторії, Мелітополі та Маріуполі), шашкісти з Івано-Франківщини вибороли 14 медалей: 3 золоті, 6 срібних і 5 бронзових.
Змагання оцінювали 18 суддів на чолі з національним арбітром України Костянтином Балтажи.
Вл. інф.
Зліва направо: на п’єдесталі переможців чемпіонату юні надії Данило Агарков з Дніпропетровщини, Олександр Коваль з Прикарпаття та Михайло Батунін з Вінницької області.

Фото Тараса ЛЯЛИКА.