Проаналізувавши матеріали щодо змін до Податкового кодексу, фракція «Об’єднання «Самопоміч» надала власні пропозиції реформування податкового законодавства.


Ураховуючи наявні економічні реалії, а саме тотальну недовіру бізнесу до дій української влади та перебування 67 відсотків економіки в тіні, «Самопоміч» вважає за потрібне внести зміни до законодавства, які б зменшили тиск на підприємців та сприяли лібералізації економіки, зауважили у фракції.


Так, депутати пропонують кардинально реформувати та скоротити чисельність Державної фіскальної служби. Податкова інспекція та її відділення на місцях повинні бути ліквідовані повністю, а обслуговувати платників податків мають 26 обласних управлінь ДФС. Будь-яка звітність має подаватися платниками податків тільки в електронній формі.


Податкова міліція також має бути ліквідована. Натомість пропонується створити службу фінансових розслідувань із граничною чисельністю співробітників 1000 осіб і принципами набору й фінансування за зразком Національного антикорупційного бюро.


Крім того, депутати пропонують законодавчо заборонити перевірку та зняття податкового кредиту з ПДВ, встановити автоматичне відшкодування ПДВ усім платникам без перевірок та жодних критеріїв не пізніш як 30 днів.


Стосовно податку на заробітну плату, то його пропонується запровадити з 01.01.2016 р. ПДФО на рівні 20 відсотків, та ліквідувати Єдиний соціальний внесок з 01.01.2016. Крім цього, запровадити на перехідний період окрему ставку ПДФО для заробітної плати: з 01.01.2016 року — 29 та з 01.01.2017 року — 25 відсотків;


Також «Самопоміч» проти скасування спеціального режиму з ПДВ до моменту узгодження принципів фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників з боку держави.