Суцільним розчаруванням для херсонців став початок роботи оновленої після виборів міської ради — бажаного конструктиву від неї городяни так і не дочекалися. Депутати не тільки не змогли домовитися з приводу зміни персоналій у керівних органах, а й пересварилися між собою у процесі. Каменем спотикання для них виявилося обрання секретаря міськради, посада якого тут вакантна вже понад рік.


Після перемовин із представниками фракцій міський голова Володимир Миколаєнко виніс на голосування кандидатуру лідера херсонської організації БПП «Солідарність» Олени Урсуленко. Тут і почалася справжня веремія. Депутати від «УКРОПу», «Батьківщини», «Свободи» та «Самопомочі» взагалі відмовилися брати участь у волевиявленні, натомість голосували висуванці від Опозиційного блоку й «Нашого краю», чиї ідеологічні позиції з БПП начебто диаметрально протилежні. Та результат у підсумку однаково виявився провальним. Для обрання Олени Урсуленко під час таємного голосування не вистачило одного голосу.


Фіаско зазнала також спроба звільнити з посад заступників міського голови, котрі працювали ще від тих часів, коли більшість депутатів міськради минулого скликання становили члени Партії регіонів. За це проголосували тільки 20 власників мандатів із 54. Обговорення кадрових питань довелося перенести на наступну сесію.

Херсон.