Бойовики продовжують порушувати перемир’я. Останню добу вони вели вогонь на Донецькому, Артемівському та Маріупольському напрямках. З гранатометів та стрілецької зброї найманці обстрілювали Авдіївку, Опитне, Новгородське та Піски. По Новгородському вночі загарбники майже дві години гатили з гранатометів, а також 82-мм мінометів. Неспокійно було і в Широкиному. Таку інформацію учора повідомили в прес-центрі АТО.


Ось як охарактеризував ситуацію на фронті боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (район дислокації с. Піски): «Незважаючи на сніг, дощ, бруд, ми продовжуємо нести службу на передовій. Тут постійно працюють автоматичні, станкові, протитанкові та реактивні гранатомети, крупнокаліберні кулемети, а також БМП противника. Стрілецька зброя взагалі вщухає рідко. Днями загинув наш побратим, ще одного бійця поранено. Його доставлено до медзакладу. Перемир’я триває. Вчора відбили атаку ворожої диверсійної групи. Лізуть до нас постійно, не дають нам спокою. Розвідка доповідає, що вони підтягують до лінії фронту важку техніку. Мінські домовленості не діють, і це факт. Дякуємо волонтерам, вони нам тут дуже допомагають. Ну і усіх зі святом — Днем ЗСУ. За останній рік ми стали сильнішими, і обов’язково переможемо».


Нині диверсійно-розвідувальні групи проросійських бойовиків намагаються проникнути в тактичні тили сил АТО з метою ведення розвідки і мінування місцевості. За даними військових експертів групи «Інформаційний спротив», активне ведення наземної розвідки противником спостерігається на ділянці північніше Авдіївки, на ділянці Мар’їнка — Красногорівка, між Гранітним і Докучаєвськом. Також зафіксовані активні переміщення піхотних груп терористів на ділянці від Новгородського до населеного пункту Дача і Гладосове (північніше і західніше Горлівки).


«Пересування декількох дрібних груп піхоти противника спостерігалося і на ділянках в районі Новотошківське — Кримське, Станиця Луганська. На кількох ділянках бойовики продовжують спроби потайного виходу на нейтральну смугу, зближення з опорними пунктами і блокпостами сил АТО, з метою їх обстрілу з дальності ефективного вогню», — йдеться в повідомленні групи.