Дорогі друзі!


Щиро вітаю з державним святом — Днем місцевого самоврядування.


Нещодавно виборці віддали свої голоси за новий склад депутатів місцевих рад, міських, селищних, сільських голів. Уперше обрано голів об’єднаних територіальних громад, які стали в авангарді децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.


І тепер реалії диктують гостру необхідність проведення змін у тісній співпраці з органами державної влади та громадянським суспільством. Оптимальним результатом втілення спільних зусиль повинні стати самодостатні й заможні територіальні громади, в яких громадяни демократично і свідомо вирішують питання місцевого значення, впливають на ухвалення рішень щодо їхньої життєдіяльності, мають дієві інструменти контролю над владою, а найголовніше — отримують якісні й сучасні послуги, живуть повноцінним життям у цивілізованій та успішній країні.


Всі, хто причетний до роботи в органах місцевого самоврядування, щодня відчувають особливу відповідальність за консолідацію, суспільний спокій і благополуччя громадян. Саме вам дбати про економічний розвиток громад, створення нових робочих місць, втілення ефективних інфраструктурних проектів, процвітання сіл, селищ та міст нашої країни.


Упевнений, що незалежна, сильна й заможна Україна буде побудована професійними й самовідданими представниками місцевого самоврядування — справжніми господарями на своїй землі.


Цього святкового дня зичу вам миру, добра, наполегливості в реалізації всіх планів на благо людей. Вірю в успіх нашої спільної справи.


Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН.