Гучне повернення капітана

Біатлон. Естерсунд (Швеція). Перший етап Кубка світу. Жінки. Індивідуальні перегони.
Приємна новина: капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна (на знімку) виборола першу медаль нашої команди в новому сезоні.
Олімпійська чемпіонка, котра пропустила минулий сезон, поступилася на лижні 37,8 секунди переможниці перегонів італійці Доротеї Вірер, при цьому не припустившись у стрільбі жодного промаху.
1. Доротея Вірер (Італія) (0+0+0+0) 42:17.0.
2. Мірі Дорен-Абер (Франція) (0+2+0+0) +14.1
3. Олена Підгрушна (Україна) (0+0+0+0) +37.8.
Учора на змаганнях був день відпочинку. Сьогодні на старт спринту вийдуть чоловіки та жінки.

Фото bіathlon.com.ua.

У доброму настрої — до Парижа

Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. Перенесений  12-й тур.
3 грудня. «Шахтар» — «Карпати». 3:0. Одеса. Стадіон «Чорноморець». 2 837 глядачів. Рефері — Березка (Київська область). Голи: Едуардо, 56, Ісмаїлі, 85, Тейшейра, 88.

***

Останній цього року матч чемпіонату «Шахтар» зіграв в Одесі. На нього з різних причин не вирушили захисники Азеведо й В’ячеслав Шевчук, півзахисник Тайсон і нападник Олександр Гладкий. У нього серйозно травмовано плече, тому він, природно, не зможе зіграти в Парижі в зустрічі Ліги чемпіонів проти ПСЖ у вівторок.
У зустрічі з львів’янами «Шахтар» відіграв із задоволенням, але забивати почав лише у другому таймі. «Карпати» чинили серйозний опір, оборонялися грамотно. І тривалий період справлялися з руйнуванням атак суперника. Однак «гірники» у підсумку впевнено перемогли.
Слід зазначити, що Алекс Тейшейра після осінньої частини чемпіонату в своєму активі має 22(!) забиті м’ячі, випереджає дніпропетровця Євгена Селезньова, який іде на другому місці (12 влучень). Цей показник, либонь, і в Європі один із найкращих.

***

— Задоволений грою і результатом, — сказав наставник переможців Мірча Луческу. — Маючи дисциплінованого суперника, ми одержали відмінну можливість провести корисну репетицію до матчу з ПСЖ. Щоправда, із забитим м’ячем ми трохи забарилися.
Погано, що на три тижні вибув із лав наш основний форвард Гладкий. Однак нині Феррейра перебуває в гарній формі, він — класний виконавець. Сподіваємося зберегти необхідний ігровий тонус і з гарним настроєм провести зустріч у Парижі.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.