Сума прибутку «Укрпошти» за січень-жовтень 2015 року становить 29,5 млн. грн., що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року та плану, — зазначають в прес-службі державного підприємства.

 

Протягом вказаного періоду дохід від міжнародних відправлень зріс майже на 25%. «Велику кількість товарів українці замовляють закордоном, у такий спосіб збільшуючи обсяги міжнародних відправлень. Для максимальної зручності клієнтів «Укрпошта» розпочала співпрацю з підрозділом послуг експрес та логістики групи компаній «Пошта Китаю». Така співпраця дає змогу доставляти товар закордонних брендів швидше. Окрім того, вигідним для клієнта є використання послуги «Консигнація» — надсилання згрупованих відправлень з-за кордону. Такі відправлення користувач може отримувати зі Словаччини, Німеччини, Чехії, Естонії, Литви та Латвії», — розповідає керівник «Укрпошти» Ігор Ткачук.


На чверть збільшилися доходи від приймання комунальних та інших платежів. Послугою почали користуватися клієнти, які раніше сплачували за «комуналку» в банках. Цьому сприяють стабільність роботи «Укрпошти» та низькі комісійні збори.


Підприємство продовжує роботу з оптимізації поштових маршрутів. Незважаючи на зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, загальні витрати на їх придбання на 11,8% менші, ніж планові.


За січень-жовтень поточного року «Укрпошта» сплатила 1010 млн. грн. податків, зборів, обов’язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів. Це на 1,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.


«Незважаючи на те, що суспільство більше використовує електронні засоби для спілкування та отримання інформації, національний оператор поштового зв’язку продовжує справно виконувати свою роботу. Через розширення спектра послуг та підвищення рівня їхньої якості підприємство має тенденцію до прибутковості, його дохід зростає», — наголосив Ігор Ткачук.