Росія повинна забезпечити виведення російських військовослужбовців, озброєння та найманців зі східної України й забезпечити безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ до всіх об’єктів у зоні АТО. А Україна має виконати свою частину роботи з відновлення режиму припинення вогню і початку відбудови східних регіонів України. Це заявив групі європейських міністрів закордонних справ держсекретар США Джон Керрі, повідомляє «Голос Америки».

3-4 грудня у Белграді відбулося 22-ге засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, в якому узяв участь і Павло Клімкін. 

Як повідомила прес-служба Держдепартаменту США, в рамках заходу відбулася зустріч держсекретаря Сполучених Штатів та міністра закордонних справ України (на знімку)
Темою для обговорення стала політика Росії щодо «сепаратистських елементів» та важливість повної імплементації Мінських домовленостей усіма сторонами конфлікту. Сполучені Штати знову підтвердили намір продовжувати міжнародні санкції проти Росії до повного виконання Мінських домовленостей і надавати підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.
Вашингтон відкидає спробу анексії Росією українського Криму і підтримує домовленість України про реструктуризацію боргу з МВФ та її позикодавцями. Цей меседж має намір донести до України ще один американський високопосадовець віце-президент США Джозеф Байден, який планує виступити у Верховній Раді під час свого перебування в Україні 7-8 грудня, повідомляє «Голос 
Америки». 
Промова Джозефа Байдена у Верховній Раді буде першим таким виступом лідера США відтоді, як 1 серпня 1991 року з трибуни Верховної Ради УРСР звернувся тодішній президент США Джордж Буш-старший.

Фото прес-служби Держдепартаменту США.