Шановні новообрані керівники сіл та селищ Закарпаття!


Виборці довірили нам свої сподівання на успішний розвиток громад. Це висока повага особисто до кожного обраного голови, до кожного з Вас. Тож візьмімося до роботи. «Добрий початок — половина справи», — каже народна приказка. Пропоную розпочати налагоджувати конструктивну співпрацю з новообраним депутатським корпусом та з представниками всіх рівнів влади, громадськістю для досягнення мети.


На порозі прийдешніх змін та реформування органів місцевого самоврядування підсилюйте колективи професіоналами, збільшіть увагу до формування бюджетів 2016 року з його нововведеннями, прийняттям відповідних програм, доформуйте штатні розписи з додатковими спеціалістами з напрямів діяльності у сфері грантової політики та розробок проектно-кошторисної документації, супроводу реалізації таких об’єктів, відповідно маєте право вже самостійно формувати фонд заробітної плати та ставки деяких посадових окладів. Новообраних представників місцевих рад прошу не відкладати першочергові завдання на потім, а одразу взятися до роботи; а тим, хто вже працював, — ще раз озирнутися, де недопрацьовано, — й гуртом діяти за вимогами громад і не політизувати базовий рівень місцевого самоврядування. Треба подякувати й тим, хто старався протягом минулої каденції і відповідально ставився до завдань громад, хто стоїть на чіткій, патріотичній позиції, хто вболіває за рідні село й селище, щиро дбає про краще завтра...


Мирного неба всім нам, міцного здоров’я й нових успіхів! Пам’ятаймо: лише у щоденній наполегливій праці досягнемо бажаного процвітання.


З найкращими побажаннями, Михайло ЛАБА,

 голова Закарпатського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних голів, Невицький сільський голова Ужгородського району.