Учора відбулася зустріч в. о. Президента, Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова зі Спеціальним координатором місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Жоао Соарешем (на знімку ліворуч) та керівником місії спостерігачів за виборами від ПА ОБСЄ Макісом Ворідісом (на знімку праворуч).

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та питання щодо проведення чесних і прозорих президентських виборів. За словами О. Турчинова, нова влада розпочала реформування політичної та соціально-економічної сфери, щоб прискорити європейський рух України. «Єдиною проблемою, яка заважає стабілізації в Україні, — це окупація території Криму Російською Федерацією», — сказав він.

Він наголосив, що агресія Російської Федерації проти України — це виклик не тільки Україні, але і всій системі світової безпеки.

О. Турчинов висловив сподівання на чітку оцінку з боку ОБСЄ та інших міжнародних інституцій «цих небезпечних процесів». У контексті обговорення проведення президентської виборчої кампанії співрозмовники особливу увагу приділили необхідності проведення чесних, прозорих та демократичних виборів. «Для нас принципово, щоб вибори відбулись чесно та прозоро», — сказав О. Турчинов.

У свою чергу, Жоао Соареш наголосив на тому, що частина моніторингової місії ОБСЄ вже приїхала до Києва, «а з наближенням до виборів кількість спостерігачів зростатиме».

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.