Підрозділам українських аеромобільних військ, що захищають азовське та чорноморське узбережжя Херсонщини від Генічеська до Залізного Порту, влада та громада Каховки постійно допомагають організувати побут, урізноманітнити солдатське меню. Але й бійці віддячили своїм друзям, організувавши у центрі міста першу в області виставку сучасної військової техніки. Сотні дітей та дорослих змогли побачити сучасні танки, бронетранспортери, самохідні артилерійські установки «Гвоздика», зенітні та зенітно-ракетні комплекси тощо.

Важка зброя прийшла сюди не з парадів — певний час вона працювала у секторі «М». І за кілька годин екіпажі танків, САУ та БТРів повернули їх на рубежі оборони. Але ті години для городян були дуже важливими, вважає міський голова Андрій Дяченко. Адже вони могли на власні очі переконатися, що сьогодні в української армії достатньо і кваліфікованих спеціалістів, і сил та засобів, щоб протистояти агресії.
А тим часом, схоже, у Херсоні буде не один, а два житлових масиви, де мешкатимуть родини учасників АТО. Щойно муніципальна влада встигла спланувати перший такий мікрорайон і розподілити земельні ділянки між 237 новими власниками, аж тут завершився черговий етап демобілізації. І заявок від бійців додалося ще майже вісімсот! Це при тому, що резерв нині становить дещо більше сорока ділянок — для поранених та батьків і вдів загиблих героїв. Але в міськраді обіцяють вільну землю пошукати ще — для цього створили спеціальну робочу групу.

Херсонська область.