Законопроект про внесення змін до чинного законодавства України щодо прав громадян у боротьбі з корупцією та зловживанням владою, який ініціювала Юлія Тимошенко, підтримала фракція ВО «Батьківщина». Про це під час брифінгу повідомив в. о. голови фракції Сергій Соболєв.

«Ми підтримали це рішення і готові його зареєструвати від народних депутатів — членів фракції», — сказав він. Крім того, голова Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін додав, що цей законопроект є революційним для Кримінального процесуального кодексу та для боротьби з корупцією.

Водночас він зазначив, що комітет розробив законопроект про амністію, який дуже важливий для України, оскільки, за його словами, протягом трьох років попередня влада не проводила амністію.

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, презентуючи свій законопроект, підкреслила, що цей документ дасть змогу ефективно боротися з корупцією в Україні.

За її словами, законопроектом, зокрема, пропонується надати право громадянам під час спілкування з чиновниками фіксувати всю розмову на відео- та аудіотехніку. До того ж українцям надається право напряму звертатися до суду у разі фіксації порушень, а суд зобов’язаний протягом короткого терміну відкривати провадження і, за участі ЗМІ, публічно розглядати такі звернення.

Також, зауважила вона, законопроект значно розширює права та можливості приватного обвинувача.

На знімку: (зліва направо) Юлія Тимошенко, Сергій Соболєв та Андрій Комем’якін.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.