Легка атлетика. Макао (Китай). Традиційний марафон (42,195 км), у якому брали участь і чоловіки, і жінки. І що найголовніше: в обох забігах переможцями стали представники України!


33-річний Віталій Шафар з Луцька фінішував першим з результатом 2:14,44, випередивши представника Кенії Кімветича на хвилину. Цього року Шафар удруге здолав марафонську дистанцію — у квітні він був десятим на знаменитому забігу у Бостоні (США), повідомляє Федерація легкої атлетики України.


У жінок кращою стала 37-річна Олена Шурхно з Полтавщини, її час — 2:33, і вона випередила на 24 секунди кенійку Куріа.


«Зоря» бажає продовження «бенкету»


Футбол. Луганська «Зоря» порадувала прихильників, завершивши першу половину чемпіонату на третьому місці. І велика заслуга в цьому тренера команди Юрія Вернидуба. Керівництво колективу бажає продовжити співпрацю з класним фахівцем. Про це заявив генеральний директор клубу Сергій Рафаїлов:


— Влітку у Юрія Миколайовича закінчується контракт. Це питання ми з ним ще не обговорювали. Думаю, запропонуємо Вернидубу залишитися в «Зорі», а остаточне рішення за ним...


Наші судді в Європі


Українська бригада футбольних арбітрів обслужить матч шостого туру групового етапу Ліги Європи «Аякс» (Нідерланди, Амстердам) — «Мольде» (Норвегія).


Рефері — киянин Євген Арановський. Його помічники — Олександр Войтюк (Запоріжжя), Сергій Беккер (Харків), Сергій Бойко (Київська область), Анатолій Абдула (Харків). Четвертий арбітр — Семен Шлончак (Черкаси).

Поєдинок відбудеться на «Аякс Арені» завтра.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.