Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів зустріч із Віце-президентом США Джозефом Байденом.


Керівник парламенту подякував високому гостю за промову, виголошену в сесійній залі Верховної Ради України, яка вкотре підтвердила стратегічний характер відносин між Україною та США.


В. Гройсман інформував співрозмовника про хід реформ в Україні і той важливий внесок, який Верховна Рада робить у підтримання темпу і якості внутрішніх перетворень. Голова Верховної Ради наголосив, що протягом року своєї роботи парламент уже неодноразово доводив здатність консолідуватися навколо важливих для розвитку держави рішень. У зв’язку з цим керівник парламенту висловив переконання, що Верховна Рада і надалі залишатиметься двигуном реформ в Україні.


У свою чергу Віце-президент США наголосив на необхідності продовження системної боротьби з корупцією, а також конституційної реформи в частині децентралізації влади і реформування системи правосуддя. Джозеф Байден зазначив, що ці реформи потрібні насамперед українцям, щоб побудувати успішну демократичну державу.


Голова Верховної Ради України подякував США за всебічну підтримку в підвищенні обороноздатності України у контексті російської агресії, а також надання кредитних гарантій, експертної та технічної допомоги, спрямованих на відновлення зростання української економіки. Володимир Гройсман привітав принципову позицію США з продовження політики санкцій щодо Російської Федерації, допоки Мінські домовленості не будуть виконані у повному обсязі та не буде припинено незаконну окупацію Криму.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.