Юрій БОЙКО, Опозиційний блок:


— На складах ТЕС вдвічі менше вугілля, ніж потрібно за нормами. У ліпшому разі цього вистачить до нового року, і жодні човни з Африки ситуацію не змінять. Імпортний газ не закуповується через відсутність коштів у «Нафтогазу», до того ж не лише російський, а й реверсний з Європи. Для того, щоб вийти із ситуації, потрібно негайно організувати поставки мінімум 50 тис. тонн вугілля на добу і 50 млн. кубів газу щодоби в енергосистему України.


Ярослав МОСКАЛЕНКО, група «Воля народу»:


— Складається враження, що в країні існує два світи. В одному — живуть можновладці, в іншому — виживає народ. Шановні колеги, кредит у будь-якій формі є своєрідне рабство. Виходячи з цього, у мене язик не повертається обговорювати урядову податкову реформу, яка базується на принципах та умовах західних кредиторів. Яка замість глюкози для бізнесу пропонує отруту. «Воля народу» в жодному разі не голосуватиме за податкову реформу, яку пропонує уряд. Не підтримуємо ми й проект держбюджету.


Андрій ШИПКО, група «Партія «Відродження»:


— У людей є бажання змінити країну, але влада не хоче рухатися у цьому напрямку. Обіцянки, якими нас годують уже другий рік, не викликають довіри ні в українського народу, ні в міжнародних партнерів. Тим часом нам знову підсовують антинародні закони під соусом реформ. Яке відношення до реформ має запровадження 20 відсотків ПДВ на ліки в новому Податковому кодексі? На тлі тотального зубожіння народу 20 відсотків на ліки для хронічно хворих, особливо для самотніх людей — це просто вирок. 


Єгор СОБОЛЄВ, «Об’єднання «Самопоміч»:


— В Україні є місто, яке з великою надією дивиться на парламент, — це Кривий Ріг. Три тижні тому люди вийшли на вулиці проти фальсифікації виборів. Вони сподівалися, що фальсифікації зупинять держава, поліція, ЦВК. Сподівалися марно. Після тижня очікувань люди взяли під контроль міську раду, сформували громадську варту, почали творити в місті справжнє народовладдя. Але велике миролюбство, терпіння людей тримається на сподіванні, що держава себе проявить. Для того, щоб вийти з цієї ситуації цивілізовано, місто Кривий Ріг просить від парламенту законного та розумного рішення — призначити нові вибори. 


Сергій СОБОЛЄВ, «Батьківщина»:


— Станом на сьогодні ми так і не отримали додатки до держбюджету, без яких усі розрахунки, які оприлюднені на сайті Мінфіну, не вартують паперу, на якому вони надруковані. Ми не розуміємо, що буде з податковою системою. Що буде з малим бізнесом, який сьогодні намагаються поставити в умови роботи великого бізнесу? Що буде з аграрним сектором, який пропонують перевести на єдину систему оподаткування на рівні з іншими? Фактично на сьогодні бюджетна політика призводить до знищення і малого, і середнього бізнесу, і найважливішого сектору економіки — аграрного. У цих умовах в уряду є одна можливість: або внести у зал проект бюджету без будь-яких купюр з додатками, розрахунками, або подати заяву про відставку.


Олег ЛЯШКО, Радикальна партія:


— Кому служить українська влада — міжнародним партнерам чи українському народу? Ми, безумовно, з повагою ставимося до наших міжнародних партнерів, нам вкрай важлива їхня підтримка, у першу чергу Сполучених Штатів як стратегічного партнера. Але ніхто не наведе ладу в нашому домі, якщо ми самі цього не зробимо. Ми сильна нація, можемо подолати всі проблеми, які перед нами стоять. І ми їх обов’язково здолаємо, але для цього потрібно прибирати корумповану, злочинну владу.


Максим БУРБАК, «Народний фронт»:


— З наближенням 11 грудня набирає обертів інформаційна кампанія з дискредитації уряду. До російської пропагандистської машини, яка давно працює проти України та української влади, долучилися місцеві популісти.  Ситуація дедалі більше нагадує події 2005—2006 років, коли чвари Ющенка та Тимошенко погубили досягнення помаранчевої революції. Після цього, як відомо, відбувся тотальний реванш російських маріонеток з Партії регіонів. Ми не можемо повторити трагічний сценарій ще раз. Маємо берегти спільні здобутки, співпрацювати.


БПП слова не брав.