Повноважні представники восьми національних меншин Полтавщини засудили збройне вторгнення російських агресорів на територію України. Спеціальну заяву з цього приводу підписали керівники громадських організацій азербайджанської, вірменської, грузинської, єврейської, німецької, польської, ромської та чеченської общин. Власне, тих, які офіційно зареєстровані й існують не лише на папері.

Усвідомлюючи, що тема якихось міфічних «утисків» прав нацменшин з боку прихильників Майдану залишається чи не «найкозирнішою» в арсеналі кремлівських політиків і пропагандистів, автори заяви висловлюють своє ставлення до спричинених революцією гідності змін. При цьому наголошують на тому, що «події останніх днів згуртували нас, з’єднали воєдино наше прагнення до гідного життя, свободи слова, чесного правосуддя, подолання корупції та благополуччя для нашої країни». І закликають працювати разом «задля нашого спільного щасливого майбутнього».

Водночас, на переконання повпредів згаданих діаспор,
«не сильний той, хто перемагає силою, а сильний той, хто чинить мудро, щоб у світі панувала справедливість». 
«Тому ми засуджуємо недалекоглядні спроби російської влади спровокувати конфлікт, розділити сусідні народи, пролити братню кров, — підкреслюють автори відозви. — Всі ми добре розуміємо, що у війні не буває ні переможців, ні переможених».
Такі слова з уст у тому числі й тих, хто опинився на Полтавщині з «милості» кремлівських верховодів, ставши біженцями з рідної землі, погодьтеся, лунають сьогодні особливо актуально. Надто добре вони пам’ятають недавню «гуманітарну допомогу» їм у вигляді російських танків і бомбардувальників, які перетворювали на руїни батьківські оселі, сіяли смерть сотень чи навіть тисяч співвітчизників...
Полтава.