Головний представницький орган Кіровоградської області налаштований працювати по-новому. Принаймні, якщо брати до уваги оновлений, хоч і значно вкорочений, депутатський корпус — попередній налічував 100 обранців, а нинішній — лише 64. Якщо проаналізувати склад ради за партійною приналежністю, то і тут усе свідчить про те саме оновлення.

 

Своє представництво в кількісному складі майже незмінним зберегло лише ВО «Батьківщина». Партію регіонів на момент оголошення про склад обласної ради попереднього, шостого, скликання представляли 63 депутати. У нинішньому — Опозиційний блок, що асоціюється з цією політичною силою, займає в сесійній залі лише 13 крісел. До розряду колишніх потрапили Народна партія (її представляли в минулому скликанні 10 депутатів), «Фронт змін» (6), КПУ (5), «Сильна Україна» (3) та «Справедливість» (1 депутат).


Загалом із персонального складу в органі залишилися від попереднього скликання лише 15 депутатів.


Зате з’явилися нові політичні сили, такі як БПП «Солідарність» (14), Радикальна партія (6), «УКРОП» — 5, «Самопоміч», «Свобода» та «Наш край» — по 4. Остання, яка, до речі, вважається на обласному політичному горизонті надновою, представлена не лише в обласній, а й у міських та районних радах (66 депутатів). Щоб підтримати успіх колег та розставити акценти в роботі депутатів нової політичної сили, днями в Кіровограді побував співголова партії Олександр Мазурчак.

 


На знімку: депутат обласної ради від ПП «Наш край», голова постійної комісії обласної ради з питань власності, ефективного використання майна та приватизації Олександр Чудний (ліворуч) та депутат від «ВО «Свобода» Іван Довбиш  під час голосування за керівництво ради.


Фото автора.