Шість об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Костополі, що на Рівненщині, ремонтують і утеплюють свої будинки за європейські кошти. Адже вони взяли участь у проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

 

Так, ОСББ «Степанська-2», «Скляне», «Молодіжний», «Центральне» за кошти міжнародних донорів реконструюють покрівлі на своїх будинках, а «Фабрична-2» та «Кільцеве» утеплюють фасади. Загалом на реалізацію мікропроектів витратять понад 3,3 мільйона гривень. Половина з них — європейські кошти, 45 відсотків — міського бюджету Костополя, 5 відсотків сплатять мешканці будинків.


Як розповів координатор обласного ресурсного центру МРГ Петро Вахнюк, загалом протягом реалізації третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Рівненщині планують реалізувати 32 мікропроекти у восьми районах, 28 із яких збираються закінчити цьогоріч. На кожен проект ЄС/ПРООН виділив по 10 тисяч доларів, а з обласного бюджету на співфінансування спрямували півмільйона гривень.

Рівненська область.