Вчора світ відзначав Міжнародний день боротьби з корупцією. Його започаткували 2003 року за рішенням Організації Об’єднаних Націй, за участі якої 1 грудня відбулося підписання політичної конвенції проти корупції. Серед країн, які першими ратифікували цей документ, була й Україна.

Проте нині для нас це, мабуть, найсумніше свято, адже у різного роду міжнародних рейтингах сприйняття корупції Україна посідає чи не одне з найгірших місць. Найслабшими ланками залишаються суди, прокуратура, державний апарат тощо. І це за того, що очікування суспільства після Революції Гідності дуже великі, й громадськість вимагає від влади кардинальних дій у боротьбі з корупцією. Про це учора ще раз нагадали учасники перфомансу, що його провели у Головпоштамті. Як зазначали активісти, вони своєю акцією намагалися донести до влади, що корупція, як монстр, тягне Україну в прірву, і нагадати посадовцям, що суспільство більше не заплющуватиме очі, не мовчатиме, і за корупційні діяння все одно доведеться нести кару. Ну а поки що українці лише мріють опинитися в країні з рівними можливостями для розвитку та життя, без тиску, а отже, й хабарів чиновникам.

 

 

Театралізований перфоманс за участю професійних акторів, які постали перед глядачами в образах Лесі Українки та Григорія Сковороди і продемонстрували, як саме вони не мовчали б про корупцію.

 

 

Директор з маркетингу УДППЗ «Укрпошта» Олена Юрковська та виконавчий директор ТІ Україна Олексій Хмара опускають у скриньку листи-нагадування стосовно корупційних схем.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.