У Білому домі різко відреагували на заяву кандидата в президенти республіканця Дональда Трампа про те, що мусульманам треба заборонити в’їзд до США. 

 

Речник Білого дому Джош Ернест заявив, що республіканці повинні зняти кандидатуру Трампа з перегонів попри те, що нині в нього найвищий рейтинг серед кандидатів-республіканців. «Вони мають просто зараз сказати, що не підтримають кандидатуру Трампа на посаду президента. Те, що він сказав, — це підстава для дискваліфікації. І кожен республіканець, який боїться це визнати, не гідний бути президентом,» — заявив він.


Заяву Трампа також порівняли з риторикою нацистів. «Дональд Трамп говорить радше як ватажок банди лінчувальників, а не як лідер великої нації. Він і такі, як він, грають на користь «Ісламській державі», -цитує директора Ради з американо-ісламських відносин Ніхад Авад  Euronews.


Сам Трамп відкинув критику на свою адресу, заявивши, що заборона на в’їзд мусульманам є обґрунтованим кроком. Принагідно він запропонував обмежити доступ громадськості до Інтернету, щоб запобігти популяризації «Ісламської держави».