У Сербії спалахнув скандал навколо невдалого жарту міністра оборони Браніслава Гашича на адресу журналістки сербського телеканала B92. Багато хто побачив в ньому неприкритий сексуальний підтекст. 

На прес-конференції чиновника журналістка зайняла незручну позицію для телеоператорів, які попросили її зміститися убік для того, щоб вони могли знімати міністра. Не бажаючи залишати зручного місця для запису на диктофон виступу міністра, журналістка одразу опустилася на коліна буквально перед ним. А чиновник вирішив розпочати свою розмову із жарту: «До чого люблю журналісток, які так легко опускаються на коліна».
Але камери було вже ввімкнено, й це висловлювання перетворилося на випущеного горобця, якого вважають «ганебним і скандальним». Міністр поспішив вибачитися за свій жарт перед журналістами. Але все уже дійшло до прем’єр-міністра Александра Вучича, на думку якого, цей жарт такий, «що не заслуговує на виправдання».
«Цих вибачень недостатньо. Ми повинні не тільки поважати всіх жінок у Сербії, а й захищати їхню гідність», — заявив прем’єр і оголосив про своє рішення звільнити міністра. Пізніше Вучич вибачився перед громадськістю за поведінку міністра й заявив, що рішення про відсторонення його від посади він прийняв заради політики, «гідної, шановної і успішної Сербії». «Поки що не знаю, хто його замінить. Гашич — один із моїх найближчих соратників, мій кращий друг, але така поведінка не гідна члена уряду», — сказав він.