Олег ДИХТЯРУК (Заворичі Київської області):


«Наскільки забезпечені теплим одягом наші військовослужбовці, зокрема бійці Національної гвардії?»


Заступник начальника Управління з тилу Національної гвардії України Артем ШЕВЧУК (на знімку):

 


— Весь особовий склад, зокрема офіцери, прапорщики, військовослужбовці за контрактом або мобілізовані стовідсотково забезпечені польовою формою одягу для успішного виконання службово-бойових завдань у зоні АТО.

А саме: повним комплектом теплої форми, білизни та термобілизни, бавовняними та вовняними шкарпетками, шкіряними берцями, утепленими натуральним хутром, трикотажною шапкою-фескою та шапкою-вушанкою з натуральної шкіри, утепленими штанами та курткою тощо. Для нацгвардійців, які нестимуть патрульну службу за температури мінус п’ять градусів та сильного вітру, є також кожухи та валянки.


Комплект обмундирування для військослужбовця-строковика коштує майже 10 тисяч гривень, контрактника — приблизно 14 тисяч гривень, для офіцера — до 18 тисяч гривень.


Помивка особового складу під час виконання завдань у зоні проведення АТО здійснюється за допомогою пересувних польових лазень. Цього року закуплено 16 таких автомобілів. Крім того, використовуються стаціонарні лазні в місцях виконання завдань.