Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 6-й тур. 9 грудня.


Група Е. «Байєр» (Німеччина, Леверкузен) — «Барселона» (Іспанія). 1:1. «Рома» (Італія) — БАТЕ (Білорусь, Борисов). 0:0. «Барселона» — 14 очок, «Рома» — 6, «Байєр» — 6, БАТЕ — 5.


Група F. «Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 0:2. «Олімпіакос» (Греція, Пірей) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 0:3. «Баварія» — 15, «Арсенал» — 9, «Олімпіакос» — 9, «Динамо» (Загреб) — 3.


Група G. «Челсі» (Англія, Лондон) — «Порту» (Португалія). 2:0.


«Динамо» (Україна, Київ) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 1:0. Гол: Гармаш, 16.


«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачеріді, Драгович, Антунеш, Сидорчук, Рибалка, Гармаш (Велозу, 63), Ярмоленко (Гусєв, 18), Гонсалес, Мораес (Теодорчик, 88). Тренер — Сергій Ребров.


«Маккабі»: Райкович, Даса, Тібі, Гарсія, Бен Гаруш, Ігієбор (Перец, 72), Рікан, Міха (Вермут, 72), Альберман, Бен Гаїм (Іцгакі, 83), Загаві. Тренер — Славіша Йоканович.


Рефері — Бйорн Кейперс (Нідерланди).


Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. Мінус 2 градуси.


Група Н. «Гент» (Бельгія) — «Зеніт» (РФ, Санкт-Петербург). 2:1. «Валенсія» (Іспанія) — «Ліон» (Франція). 0:2. «Зеніт» — 15, «Гент» — 10, «Валенсія» — 6, «Ліон» — 4.


До 1/8 фіналу вийшли: «Барселона», «Баварія», «Челсі», «Зеніт», «Рома», «Арсенал», «Динамо» (Київ), «Гент».


Кияни не можуть зустрітися з «Челсі», з яким грали в одній групі, та «Зенітом» через рішення УЄФА. А серед можливих суперників чемпіона України значаться: «Реал» (Мадрид, Іспанія), «Вольфсбург» (Німеччина), «Атлетико» (Мадрид, Іспанія), «Манчестер Сіті» (Англія), «Барселона» (Іспанія), «Баварія» (Мюнхен, Німеччина)


***


У Лізі Європи виступатимуть: «Байєр», «Олімпіакос», «Порту», «Валенсія».


*** 


Після перемоги в минулому турі в Португалії над «Порту» київське «Динамо» значно підвищило свої шанси на вихід до 1/8 фіналу. Для того, щоб опинитися серед шістнадцяти найсильніших команд Європи, динамівцям необхідно було обіграти на своєму полі ізраїльський «Маккабі», який у цьому розіграші чемпіонської ліги не вражав. Команда з Тель-Авіва не набрала в п’яти матчах жодного очка, забивши лише один м’яч, а пропустила — п’ятнадцять.


За порожніх трибун київське «Динамо» у вирішальному для себе поєдинку діяло, можливо, не так яскраво, як хотілося б. Але й такої гри вистачило, щоб упоратися з аутсайдером квартету.


Долю протистояння й другої путівки від групи G вирішив гол, який забив Денис Гармаш. Він покарав ізраїльську команду за помилку Таля Бен Гаїма, котрий вирішив чомусь вразити власні ворота. Він влучив у стійку воріт, а Предраг Райкович відбив м’яч перед собою. На добивання орлом кинувся динамівський півоборонець і ефектно впорався із завданням.


Взяття воріт сталося відразу після того, як через травму поле залишив Андрій Ярмоленко, і гол істотно полегшив життя футболістам «Динамо». Попри те, що «Маккабі» рідко вибирався до чужих воріт і майже не тривожив Олександра Шовковського, напруження відчувалося в повітрі до останніх хвилин. Адже гол гостей міг позбавити господарів заповітної путівки до плей-оф. Та підопічні Сергія Реброва не пропустили й тепер нагороджені за це щонайменше двома матчами після зимової перерви.


Сергій Ребров:


— Був важкий матч. Складно грати без глядачів. Тим паче, що ця зустріч вирішувала багато. Ми 16 років не виходили до плей-оф Ліги чемпіонів. Можливо, хлопці не виказували хвилювання, але воно сто відсотків було.

Їхні дії були скуті. Хоча багато команд у чемпіонаті України грають майже в такому самому стилі, що й «Маккабі», й обороняються схожим чином. Сьогодні не було тих взаємодій, як у зустрічі в Португалії. Напевно, це пов’язано з психологією. Повторюю, вплинула важливість завдання.


— Які плани на зимову перерву?


— Відпустка закінчується 10 січня. Зберемося в Києві, а 12 січня вирушимо до Марбельї (Іспанія) на перший підготовчий збір. Другий — відбудеться також там. Після нього вирушимо безпосередньо до місця проведення першого матчу 1/8 фіналу.

 

З м’ячем Жуніор Мораес.

 

Денис Гармаш (праворуч) бореться з Ейтаном Тібі.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.