У рамках міжнародного проекту «Сталий розвиток прикордонних регіонів через активну діяльність Карпатського єврорегіону» в Ужгороді відбулася конференція, в якій взяли участь експерти з України, Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі.

 


Заступник голови облдержадміністрації Олександр Петік (на знімку праворуч), як повідомляє прес-служба ОДА, наголосив на важливості співпраці європейських прикордонних регіонів: «Саме співпраця між сусідніми країнами призвела до змін, у першу чергу — в свідомості українців. Бо ж кордон — не перешкода, а місце для обміну інтелектуальними ресурсами та європейськими цінностями».


На важливості максимального залучення можливостей транскордонного співробітництва для розвитку регіону наголосив голова облради Михайло Рівіс (на знімку ліворуч): «Проблема України — несприйняття східними регіонами європейського вибору. Адже люди там поки що не мають доступу до тих цінностей, якими володіють розвинуті країни. Треба показати на практиці, які цінності несе асоціація з Європейським Союзом».

Ужгород.


Фото надано прес-службою ОДА.