У міському музеї Рубіжного відкрилася експозиція «Рубіжне. АТО». Ініціаторами її створення стали правоохоронні органи, вони і збирали експонати. Серед них — Державний прапор, що надихав «кіборгів» у донецькому аеропорту, снаряд «Урагану», з якого обстрілювали Лисичанськ, каска-приманка для снайпера зі Станиці Луганської (на знімку) і навіть частина збитого безпілотника. Мати бійця, який зараз несе службу в одній із найгарячіших точок сходу країни, передала музею частину аптечки свого сина, з якою він відслужив у зоні АТО більше року.

 


Відкривали експозицію підполковник поліції Антон Потурайко та луганські спецназівці. Антон Потурайко розповів про історію окремих експонатів і долі людей, які з ними пов’язані. Так, один із прапорів, який представлений на виставці, передала музею Рубіжанська міськрада. Цей прапор Антон Потурайко разом зі своїм побратимом підполковником поліції Тарасом Симоненком підняли на даху міськради при визволенні Рубіжного від бойовиків.


Організатори експозиції планують зробити виставку пересувною, щоб якнайбільше людей ознайомилися із цими сторінками історії жителів Донбасу.

Луганська область.


Фото прес-служби ГУ Національної поліції в Луганській області.