Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся з делегацією депутатів Кнесету Держави Ізраїль на чолі із Заступником Голови Кнесету Меіром Коеном.

 

Володимир Гройсман заявив, що «цей візит є важливою подією», наголосивши, що є «багато сфер, в яких ми можемо поглиблювати співпрацю, і розвиток міжпарламентських зв’язків є особливо важливим».


Керівник парламенту повідомив, що у Верховній Раді України створено групу з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль, яка активно працює.


Володимир Гройсман висловив вдячність народові Ізраїлю за підтримку України в її протистоянні агресивному північному сусіду: «Наш сусід перетворився на ворога, і для нас важлива підтримка цивілізованого світу».


Своєю чергою пан Меір Коен висловив вдячність за прийом і заявив, що «взаємна співпраця між нашими країнами на різних рівнях перебуває в позитивному розвитку». Він підкреслив, що є «багато точок для спільної взаємодії в різних галузях і сферах життя». Заступник Голови Кнесету зазначив, що майбутній візит Президента України до Держави Ізраїль буде важливою подією, «бо відкриватиме двері до нової співпраці».


Сторони обговорили можливу співпрацю у сфері розробки в Україні законодавства щодо страхової медицини, в питаннях допомоги військовим, які повертаються із зони військових дій, перспективи співробітництва у сфері науки і культури.


Володимир Гройсман наголосив, що «ми також зацікавлені в розвитку всебічної співпраці в аграрному секторі із залученням новітніх технологій». «Упевнений, результати будуть добрими», — сказав він.


Голова Верховної Ради України передав запрошення Голові Кнесету Держави Ізраїль відвідати нашу країну.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.