У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
122
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо актуалізації та удосконалення деяких положень 61
-
2«Недоспівана пісня»: на честь Василя Сліпака у Львівському історичному музеї відкрили виставковий проєкт 60
-
3Прийняли закон щодо пенсійного забезпечення окремих осіб із числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України 59
-
4Міжнародний день солідарності людей 58
-
5Запоріжжя: моя школа – моя фортеця 56