У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
124

Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Комітет з питань правової політики розглянув низку законопроєктів 82
-
2Законопроєкт щодо відпусток для спортсменів рекомендують прийняти у другому читанні 77
-
31 березня відбулася індексація пенсій для понад 10 мільйонів українців 60
-
4щодо збереження спеціальності «Захист і карантин рослин» 57
-
5Культурна дипломатія має тривати 55