У Житомирській області завершився сезон цукроваріння. Буряків цього року накопали 607 тисяч тонн, що на 15 тисяч тонн більше, ніж торік. З кожного гектара зібрали по 496 центнерів. Дві третини зібраних коренів переробили на цукрозаводах, які діють в області. Отримано майже 63 тисячі тонн цукру — приріст становить 8,5 відсотка.
В управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації запевняють, що цукру місцевого виробництва достатньо і для населення, і для підприємств харчової промисловості. Але зросли обсяги не тільки виробництва: за даними статистики, нинішня вартість цього продукту буде майже на 69 відсотків більшою за минулорічну.
Житомирська область.
122
Популярне за тиждень
-
1Сьогодні Українському радіо виповнюється 100 років 118
-
2Удосконалення законодавства про індустріальні парки — один із добрих прикладів системної роботи Комітету з питань економічного розвитку 96
-
3Законопроєкт, яким вносяться зміни до Закону «Про лобіювання», рекомендовано прийняти за основу 72
-
4Дмитро Кисилевський: Що більше в нас потужних заводів, то стійкішою є держава 69
-
5Аграрії півдня утворили найбільшу організацію водокористувачів 69