Він має сплатити штраф і публічно вибачитися перед екс-президентом Коморовським. Нагадаємо, що 14 липня 2013 року — у самий розпал інспірованої Москвою і активно підтриманої тодішньою адміністрацією Президента України «боротьби з фашизмом», у Луцьку під час виходу із костелу Петра і Павла після меси на плечі польського президента Броніслава Коморовського молодик, обвішаний атрибутикою ВО «Свобода», розчавив куряче яйце.

Після того, як інформагенції, у тому числі й Польщі, повідомили цю новину, з’ясувалося, що 21-річний житель Запорізької області не має жодного стосунку до ВО «Свобода», а є активістом т. з. «Слов’янської гвардії». Тобто організації, фінансованої одним олігархом, яка стоїть на радикальних проросійських позиціях. Молодика одразу... відпустили, його дії кваліфікували як хуліганство і засудили до одного року умовно.
І ось днями надійшла звістка з Польщі. Там теж відбулося розслідування «луцького інциденту», яке завершилося судом: Іван Шемет (ім’я фігуранта увесь цей час втаємничувалося від українських ЗМІ) отримав півроку ув’язнення з відстрочкою у два роки і штраф у розмірі двох тисяч злотих (12 тис. гривень). Окрім того, засуджений має розмістити у двох польських газетах свої офіційні вибачення перед Б. Коморовським.

Запоріжжя.