Цього року у Чернівцях уперше відкриється пошта Святого Миколая. Головну її скриньку встановлять на Центральній площі, де з 12 грудня працюватиме «Ярмарок солодощів та святкових подарунків», організований з ініціативи міськради та «Волонтерського руху Буковини».

На відвідувачів заходу чекають майстер-класи з виготовлення прикрас та іграшок, конкурс пряникових будиночків, подарунки від Миколая і благодійний аукціон.
— На ярмарку, де можна буде придбати новорічну атрибутику, солодощі і гарячі напої, волонтери збиратимуть гроші для дітей зі сходу, — каже директор департаменту економіки міської ради Ярослав Городенський. — Вони ж і передадуть дитячі листи Святому Миколаю, повідомляє наш власкор Сергій СУЛИМА.
На Черкащині Чудотворець чекає малечу у світлиці, що відкрилася у чигиринській резиденції гетьмана Богдана Хмельницького. Вже найближчими вихідними тут зустрічатимуть понад п’ять тисяч гостей. На території Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», де вітатиме дітлахів та їхніх батьків святий Миколай, вируватиме ярмаркове містечко та працюватиме виставка народних промислів.
Господині гетьманської столиці планують пригостити всіх учасників дійства оригінальними козацькими стравами та найбільшим гречаним вареником, який поб’є рекорд усіх своїх «родичів», передає наш власкор Ліна ЛЕБЕДЕНКО.
Готуються до новорічно-різдвяних свят і у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Як дізналася наш власкор Ірина КОЗАК, готельєри міста спільно з міськрадою оголосили конкурс на виготовлення еко-ялинки. У ньому можуть взяти участь усі охочі. Головна умова — ялинка має бути змайстрована власноруч із підсобних матеріалів. Основна ідея конкурсу — привернути увагу до важливості збереження вічнозелених красунь. Найцікавіша ідея принесе переможцю три тисячі гривень.
А в Івано-Франківську, інформує наш власкор Галина БРУХАЛЬ, живі ялинки можна буде придбати лише на п’яти ринках. Тим часом в області зареєстровано перший випадок незаконної вирубки новорічних дерев. У селі Поляниця Болехівської міськради правоохоронець затримав місцевого жителя, що віз кіньми 14 ялин без відповідного маркування.

 

 

У Чигирині, в резиденції Богдана Хмельницького, відкрилася світлиця Святого Миколая.

Фото Ліни ЛЕБЕДЕНКО.