Ситуація на Донбасі залишається напруженою, проте стабільною. За інформацією прес-центру АТО, ворог продовжує активно обстрілювати наші позиції в районі тимчасово окупованого Донецька. Зокрема, із стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем останню добу вони били по Опитному, Пісках, Новгородському, Красногорівці. Лупили терористи й на артемівському напрямку поблизу Зайцевого.

За інформацією, яку оприлюднив учора на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, кількість епізодів порушення режиму тиші з боку терористів зберігається на рівні кінця весни — початку літа. За його словами, поблизу Світлодарська, Горлівки та Донецька активно працюють снайпери. Також трапляються випадки застосування важкого озброєння з боку противника — мінометів та ствольної артилерії.

Під час брифінгу, характеризуючи ситуацію вздовж лінії розмежування, керівник української сторони СЦКК припинення вогню генерал-лейтенант Андрій Таран поінформував представників ОБСЄ про те, що попри значні зусилля, які докладаються українською стороною для дотримання режиму тиші, бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості.

«Ворог уже другу добу поспіль застосовує «Гради» по позиціях ЗСУ в районі населених пунктів Курахівка та Олександропіль з боку населеного пункту Старомихайлівка. В районі Красногорівки зафіксовано один постріл з танка. Внаслідок цього зруйновано житловий фонд та пошкоджено лінію високовольтних передач», — заявив він.

За його словами, РФ активно використовує непідконтрольну частину україно-російського кордону для забезпечення зовнішньої підтримки терористів. Зокрема, впродовж останнього тижня на залізничну станцію Краснодон міста Суходільськ зафіксовано прибуття двох ешелонів з військовою технікою та боєприпасами з території РФ.