«Кіпр буде позитивним у своєму рішенні щодо надання безвізового режиму для України», — заявив Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком. Він наголосив, що підтримка його країною руху України до ЄС залишається постійною і незмінною. Петро Порошенко, повідомляє прес-служба Президента, подякував Нікосу Анастасіадісу за чітку підтримку Кіпром євроінтеграційних прагнень України. «Для нас є винятково важливим кроком ратифікація Кіпром Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», — заявив Петро Порошенко.

Дводенний робочий візит Президента Кіпру до України розпочався учора. Програмою відвідин передбачено зустрічі з главою держави, а також з Головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом, Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та представниками ділових кіл країни.
Президент Кіпру позитивно оцінив кроки української влади в реформуванні країни, зокрема на шляху євроінтеграції. «Мені приємно почути, що Ви докладаєте всіх зусиль для впровадження в життя тих рішень, яких вимагає від України Європейський Союз для того, щоб Україна стала якомога швидше членом ЄС, і я вітаю ці кроки», — цитує Нікоса Анастасіадіса прес-служба Президента.
А вчора в рамках візиту було підписано протокол про внесення змін до Конвенції між урядом України і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, угоду про співробітництво у сфері вищої освіти, меморандум про співробітництво між Державною архівною службою України та Державним архівом Республіки Кіпр і меморандум про взаєморозуміння у сферах відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента).